به استناد سایت حقوق کیفری دینا، یکی از انواع جرایمی که در ارتباط با پرداخت نفقه به زن در قانون مورد پیش بینی قرار گرفته است ، جرم ترک انفاق می باشد ؛ لذا زمانی که مرد نفقه افراد واجب النفقه مانند همسر خود را نپردازد ، مرتکب این جرم شده است که بر اساس قانون ، مجازات ترک انفاق عبارت است از حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات ترک نفقه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، اصولا در قراردادهای مالی تخلف از شرط فعل در قرارداد باعث ایجاد حق فسخ برای مشروط له می شود . با این حال در عقد نکاح اینگونه نیست و تخلف از شرط فعل در عقد نکاح سبب ایجاد حق فسخ نمی شود ؛ چرا که در نظر قانونگذار بقای خانواده در اولویت اصلی است ؛ با این حال حق مطالبه خسارت توسط مشروط له به قوت خود باقی است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آثار و پیامدهای تخلف از شرط فعل در ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، یکی از انواع شروط صحیح ، شرط فعل در عقد نکاحاست که بر اساس قانون مدنی شرط فعل در عقد ازدواج آن است که اقدام یا عدم اقدام به کار مشخصی بر یکی از زوجین و یا بر شخص دیگری شرط شود . به عنوان نمونه ، در صورتی که زن با شوهر خود شرط کند که برای بعد از ازدواج در شهر معینی سکونت داشته باشد و یا اینکه زن را از آن شهر مشخص خارج نکند ، شرط فعل در عقد نکاح محقق شده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرط فعل در ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :
بر اساس قانون مدنی در صورتی که مردی نفقه اشخاص واجب النفقه خود را نپردازد ، می توان گفت وی مرتکب ترک انفاق شده است . به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در صورت ترک انفاق از سوی مرد ، زن می تواند به داداه خانواده مراجعه و نفقه خود را مطالبه کند . علاوه بر این ، زن می تواند به دلیل عدم پرداخت نفقه یا ترک انفاق ، از مرد شکایت کیفری ترک انفاق نماید تا وی به مجازات برسد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه حکم ترک انفاق چیست بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در مورد عقد نکاح ، موارد فسخ نکاح در قانون شمارش و احصاء شده اند و تخلف از شرط نتیجه در عقد نکاح جزء موارد فسخ نکاح شمرده نشده است . بنابراین ، مانند سایر عقود و قراردادها ، حق فسخ نکاح به عنوان ضمانت اجرای تخلف از شرط نتیجه شناسایی نشده است و تنها پیامد و اثر تخلف از شرط نتیجه در ازدواج آن است که مشروط له بتواند از مشروط علیه یعنی کسی که به شرط مذکور عمل نکرده است ، تقاضای مطالبه خسارت کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ضمانت اجرای تخلف از شرط نتیجه در عقد نکاح بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، شرط نتیجه در عقد نکاح به معنای آن است که تحقق امر یا موضوعی در خارج توسط طرفین شرط شود که این مفهوم در ضمن ماده 234 قانون مدنی بیان شده است . البته شرط نتیجه به عنوان یکی از انواع شروط صحیح ضمن عقد نکاح نیز امکان پذیر می باشد ؛ به این معنا که هر یک از زن و شوهر موقع عقد نکاح می توانند بر دیگری شرطی را به عنوان شرط نتیجه قید نمایند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرط نتیجه در ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در صورتی که زن در زندگی مشترک با عسر و حرج و سختی غیر متعارفی همچون غیبت مرد یا عدم پرداخت نفقه مواجه باشد ، می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و با تنظیم نمونه دادخواست طلاق غیابی از طرف زن ، تقاضای طلاق نماید . در این صورت ، با وجود غیبت مرد دادگاه حکم به طلاق غیابی زن صادر خواهد کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست طلاق غیابی از سوی زوجه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، نفقه معوقه زن به نفقه ای گفته می شود که در گذشته به زن تعلق می گرفته است ؛ اما مرد علیرغم وجود شرایط پرداخت نفقه به زن همچون تمکین از سوی زن ، آن را نپرداخته است . به عنوان مثال ، اگر خانم در سال 98 برای مطالبه نفقه خود دادخواست داده باشد و مرد از سال 96 به وی نفقه ای نپرداخته باشد ، نفقه سالهای 96 و 97 نفقه معوقه زن است که تحت عنوان نفقه ایام گذشته زن نیز شناخته می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد معنی نفقه معوقه زوجه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت آیین دادرسی دینا ، در خصوص نحوه درخواست سوگند استظهاری می توان گفت ادای این سوگند نیازمند درخواست قسم استظهاری از جانب شخصی نمی باشد . به همین دلیل ، دادگاه در صورت وجود شرایط اتیان سوگند استظهاری ، رأسا قرار اتیان سوگند استظهاری را صادر می کند که صدور قرار ادای قسم استظهاری توسط دادگاه ، نشان دهنده آن است که دادگاه مورد را از موارد ادای سوگند استظهاری تشخیص داده است و مدعی باید با رعایت تشریفات ادای سوگند در دادگاه ، سوگند یاد نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط تقاضای قسم استظهاری بر روی لینک زیر کلیک کنید :