به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا انواع عقد نکاح در قانون مدنی را می توان شامل عقد ازدواج دائم و عقد ازدواج موقت دانست که این دو نوع ازدواج ، علی رغم اینکه شباهت هایی با یکدیگر دارند و سبب ایجاد رابطه زوجیت میان زن و مرد می شوند ، لکن در برخی از مهم ترین آثار عقد نکاح با یکدیگر تفاوت و اختلاف هایی دارند که مهم ترین تفاوت های عقد دائم و موقت را می توان در لزوم تعیین مدت و مهریه در عقد موقت و همچنین به عدم وجود رابطه توارث و انفاق در عقد موقت اشاره نمود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فرق ازدواج دائمی با صیغه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق کیفری دینا پس از اینکه قانون حمایت خانواده در سال 1391 به تصویب رسید ، ضمن ماده 49 جرم عدم ثبت ازدواج دائم توسط مرد پیش بینی شد که بر اساس آن " چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم ، طلاق یا فسخ نکاح اقدام ؛ یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری ؛ یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند ، ضمن الزام به ثبت واقعه ؛ به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می شود " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات ثبت نکردن واقعه ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به نقل از سایت مشاوره حقوق خانواده دینا اشتباه تصور غلطی است که ممکن است یک فرد از چیزی یا موضوعی داشته باشد و وجود اشتباه در عقد نکاح نیز علی رغم اینکه امروزه کمتر شده است ، باز هم امکان پذیر است و تصور غلط در شخصیت و هویت زن و مرد بعد از ازدواج سبب ایجاد آثاری می شود که اشتباه در هویت و شخصیت طرف مقابل سبب باطل بودن ازدواج می شود و اشتباه در اوصاف طرف مقابل در مواردی سبب ایجاد حق فسخ نکاح خواهد شد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اشتباه در عقد نکاح بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا یکی از شرایط صحت عقد نکاح را می توان تحت عنوان رضایت مورد بررسی قرار داد که نقطه مقابل رضایت برای ازدواج ، عدم رضایت در ازدواج یا " اکراه در ازدواج " است که اگر شخصی با اعمال فشار مادی و یا معنوی بر یکی از زوجین طرف عقد نکاح او را وادار به عقد ازدواج کند ، به دلیل عدم رضایت در ازدواج ، اکراه در نکاح محقق شده است که در واقع درجه خفیف تری از اجبار در عقد نکاح است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اکراه در عقد نکاح و آثار آن بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، مطابق قانون مدنی عسر و حرج یا سختی شدید و غیر متعارفی که زن را در طول زندگی مشترک دچار آسیب می کند به زن این اجازه را می دهد تا با مراجعه به دادگاه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج را نماید و در صورتی که دادگاه عسر و حرج زن را موجه تشخیص داد ، حکم به طلاق زوجه بر اساس عسر و حرج صادر خواهد کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، عسر و حرج زوجه به معنای وضعیتی است که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد . مصادیق عسر و حرج زن در قانون مدنی عبارتند از ترک زندگی خانوادگی ، اعتیاد ، محکومیت به حبس ، ضرب و شتم و ابتلای مرد به بیماری های صعب العلاج که البته موارد عسر و حرج زن برای طلاق محدود به مصادیق مذکور در قانون مدنی نیست و هر امری که سبب ایجاد سختی و مشقت قابل ملاحظه برای زن شود ، می تواند مصداقی از عسر و حرج زن در عقد نکاح تلقی گردد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص موارد عسر و حرج برای طلاق زوجه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، انواع نکاح در قانون مدنی شامل ازدواج دائم و ازدواج موقت یا صیغه است که عقد نکاح دائم به عنوان یکی از رایج ترین انواع عقد نکاح ، به صورت همیشگی میان زن و مرد رابطه محرمیت ایجاد می سازد و بر خلاف عقد موقت که برای مدت محدودی است ، فرض بر دائمی ، استمراری و همیشگی بودن آن می باشد و در مقابل ، عقد نکاح صرفا برای مدت مشخص و محدودی است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقسام ازدواج دائم و موقت در اسلام بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا ، در عقد نکاح مانند سایر عقود و قراردادها ، اراده باطنی و درونی زوجین برای تحقق عقد به تنهایی کافی نیست ؛ بلکه این اراده باید با بیان الفاظی که در بیان مقصود صراحت دارد ، اظهار و اعلام گردد . ماده 1062 قانون مدنی در رابطه با اظهار اراده برای انعقاد ازدواج چنین پیش بینی نموده است : " نکاح واقع می شود به ایجاب و قبول ؛ به الفاظی که صریحا دلالت بر ازدواج نماید " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اظهار اراده در عقد نکاح یا ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا یکی از انواع وکالت در عقد نکاح ، وکالت مطلق در ازدواج می باشد که شرایط آن در قانون مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته است . ماده 1072 قانون مدنی در خصوص وکالت مطلق در ازدواج می گوید : " در صورتی که وکالت به طور اطلاق داده شود ، وکیل نمی تواند موکله را برای خود تزویج کند ؛ مگر اینکه این اذن صریحا به او داده شده باشد " . با توجه به ملاک مذکور در این ماده به نظر می رسد این حکم شامل وکالت عام برای ازدواج هم باشد تا وکیل نتواند موکل را بدون رضایت برای خودش عقد کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وکالت مطلق و عام در ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :
به استناد سایت مشاوره حقوق خانواده دینا در عقد نکاح لازم نیست که اظهار اراده برای ازدواج حتما توسط خود طرفین اعلام شود ؛ بلکه ممکن است اظهار اراده از طریق نمایندگی یا وکالت از سوی زوجین صورت گیرد که به این موضوع وکالت در نکاح نیز گفته می شود . وکالت در نکاح در حقوق ایران به پیروی از فقه اسلامی مورد پذیرش قرار گرفته است و قانونگذار به جهت تسهیل نمودن امر ازدواج ، امکان انجام وکالت در نکاح را ضمن ماده 1071 قانون مدنی به رسمیت شناخته است . بر اساس این ماده : " هر یک از زن و مرد می تواند برای عقد نکاح وکالت به غیر دهد " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل در ازدواج بر روی لینک زیر کلیک کنید :